Basisschool De Piramide gaat schoon van start

27 september 2019

Sinds dinsdag 17 september ziet Deurne er een stuk schoner uit. Op diverse plekken op en rondom de school, hebben ruim 200 kinderen van Basisschool De Piramide zwerfafval opgeruimd. Het resultaat: 3785 stuks zwerfafval opgeruimd op een dag!

De opschoonactie maakt deel uit van het educatieprogramma ‘Zwerfafval, Mooi niet!’, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar plastic soep en zwerfafval. Dit thema stond centraal op de hele dinsdag in alle groepen. Nieuw binnen het educatie programma ‘Zwerfafval, Mooi niet!’ was dat groep 1-2 mee hebben gedaan. En dat deden de groepen 1-2 met veel plezier. Wendy, Erik en Nico van onsburo en De Bries verzorgden de gastlessen op basisschool De Piramide in Deurne. De gemeente zorgde voor grijpers, afvalzakhouders, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes voor de veiligheid.

Alle groepen gingen verspreid de wijk in, op zoek naar zwerfafval. Ze hadden verwacht wel enkele snoeppapiertjes, peuken, plastic verpakkingen en blikjes te vinden, maar het uiteindelijke resultaat overtrof toch de verwachtingen. Zelfs de leerkrachten waren verbaast over het aantal stuks zwerfafval en hielpen enthousiast mee. Ze vonden een tv, een kentekenplaat, theelepel, heel veel plastic en blik. Totaal raapten zij 12 vuilniszakken vol met zwerfafval!

Van de interactieve gastles en de opschoonronde hebben de kinderen veel geleerd. Zij hopen nu dat wat schoongemaakt is, ook schoon blijft. Aan hun enthousiasme zal het zeker niet liggen! Een aantal leerlingen uit groep 4 zongen zelf een liedje ‘wij zijn gemeente Schoon’ En in groep 1-2b wist een leerling te vertellen dat ‘walfijnen’ in de zee last hebben van plastic! 

Terug naar overzicht