Wat is er te doen in groep 7?

29 januari 2020

Een drukke maand vol leuke activiteiten!

In groep 7 hebben de kinderen een drukke agenda als het gaat om activiteiten buiten het lesprogramma om. Vorige week zijn zij naar het Klok en Peel Museum in Asten geweest. Een mooi en leerzaam uitje!

In het kader van Nationale Voorleesdagen hebben verschillende leerlingen voorgelezen bij de peuters van de peuterspeelzaal. Ook als poppendokter in datzelfde thema gaan zij langs bij de peuters. Elke vrijdagochtend lezen we voor bij de kleutergroepen. En we hebben bezoek gehad van een opa, een oma en een mama om bij ons voor te lezen. En ook de juf en de kinderen lezen elke dag voor uit een boek. 

We zijn bezig met een lessenserie onder leiding van juf Angela, het maken van een digitaal prentenboek. Het verhaal wordt door de kinderen geschreven en met behulp van stop motion, een green screen en een speciale animatie-app worden de verhalen verteld. 

En dan hebben we nog een speciale les op het programma, Code-uur. Hierbij krijgen we een gastles van Rudy van Haandel. Hij gaat ons iets leren over programmeren en ICT. En we hebben de grote mazzel dat we ook dit jaar zijn ingeloot om deel te nemen aan de MAKE IT dag op De Kempel in Helmond. Een dag die in het teken staat van techniek en innovatie. 

Kortom, van alles te doen!! En uiteraard hebben we ook nog ons gewone programma. 

Terug naar overzicht