Websites voor groep 3

29 januari 2020

Hieronder staan een aantal leuke websites waar u met uw zoon/dochter eens op een andere manier kunt oefenen met lezen.

www.yoleo.nl
Op deze website kunnen kinderen karaokelezen. Als kinderen een lidmaatschap van de bibliotheek, kunnen ze hiermee gratis een account aanmaken op Yoleo. Ze kunnen binnen Yoleo zelf een digitale kamer inrichten met een boekenkast. Bij de boeken die ze lezen, wordt tekst voorgelezen en zien ze een gele meeleescursor.
Ze kunnen de snelheid, het lettertype en de lettergrootte naar wens aanpassen. Door de boeken te lezen, kunnen ze punten verdienen waarmee ze hun digitale kamer kunnen pimpen of waarmee ze verder in de game kunnen komen.

www.gratiskinderboek.nl
Deze website van Stichting lezen is gezond richt zich op kinderen met leesproblemen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van laaggeletterdheid. Kinderen kunnen op deze website gratis digitaal boeken lezen waarbij het onderwerp bij hun leeftijd past, maar het leesniveau lager ligt. Bovendien zijn de boeken geschreven in eenvoudige taal, zonder moeilijke woorden en met kortere zinnen, kortere hoofdstukken, een groter lettertype, strikte verhaallijn en een beperkt aantal personages.

www.leesmevoor.nl
Deze website staat vol met gratis digitale prentenboeken die worden voorgelezen. Eigenlijk is de website bedoeld om voor te lezen, maar we raden deze website ook aan om kinderen zelf te laten lezen. De tekst staat namelijk ook in beeld dus kinderen kunnen meelezen en proberen om het tempo van de voorleesstem bij te houden.

Wij wensen jullie veel leesplezier toe!

Terug naar overzicht